maanantai 14. helmikuuta 2011

Kakkuilu


 
Teen vielä tänne MINTTUKAKUN teko-ohjeen että halukkaat voivat tehdä itse samanlaisen, suosittelen!

Pohja oli tehty kinuskikissan kääretorttupohjina (suklaisina). Tein niitä kolme peltiä, koska meidän uuni on niin pieni, ettei normaalikokoinen pelti mahdu sinne. Niinpä meillä on pituus-säädeltävä pelti. Pitäisi varmaan mitata, miten pieni tuo oikeasti on, kun tuntuu että se on oikeasti maailman pienin uuni.

Taikinan tein pääasiassa kolminkertaisena, munia en laittanut ihan niin paljon, taisin laittaa 9.
Täällä on tunnelikakun kokoamisohjeet. Tee siis ensin kakkuun pohjat, ja ala sitten vasta tehdä täytettä.

Vaahto oli se oma sovellus, josta tulikin sitten ihan tosi hyvää. Tällä ohjeella tehty oli sopivan kokoinen tuohon minun kakkuun.

VALKOSUKLAA-MINTTUMOUSSE

4 liivatelehteä
5 dl kuohukermaa
200 g leivontaan tarkoitettua valkosuklaata
vähän vajaa 1 dl minttuviinaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
marianne-rouhetta oman maun mukaan, laitoin itse alle desin
sinistä elintarvikeväriä

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma vaahdoksi. Paloittele valkosuklaa ja sulata miedolla lämmöllä mikrossa, välillä sekoitellen. Sekoita suklaa kermavaahdon joukkoon, kun se on vähän jäähtynyt. 

Lämmitä pinnoitetussa kattilassa minttuviinaa, kunnes se kiehahtaa. Purista sitten liivatteista ylimääräinen vesi ja lisää viinaan. Yhdistä tuorejuusto ja minttu-liivateliemi keskenään, ja sekoita sitten muuhun täytteeseen. 

Lisää lopuksi elintarvikeväriä pari teelusikallista, ja marianne-rouheet.


Kun täyte on valmista, kasaa valmiiksi leikatut pohjanpalaset kinuskikissan ohjeen mukaan. Itse kostutin paloja maidolla pullasutia apuna käyttäen. Pohjat oli minulla jo valmiiksi tosi pehmeitä, niin en niitä paljon kostutellut. 

Seuraavaksi saat kaataa täytteen vuokaan sille muodostuneeseen tunneliin. Lopuksi laita kansi päälle, suojaa kakku tuorekelmulla ja laita jääkaappiin hyytymään. Tein kakun jo perjantai-iltana, ja koristelin vasta lauantaina päivällä kolmen maissa, joten se sai hyytyä noin 20 tuntia. 

Kakun koristeluun käytin kermavaahtoa, marabou-smetana -kuorrutetta ja nonparelleja, sekä muutaman irtokarkkihyllystä löytyneen mansikkakarkin. Marabou-suklaa sulatettiin samoin kuin valkosuklaa, eli mikrossa miedolla lämmöllä. Sitten sekoitin sen 120 g:n maustamatonta smetanaa, ja levitin kakun päälle. Sitten pursotin uudella pursottimella reunat, ja päällisosaan S-kirjaimen muotoiset kiehkurat. Nonparelleja laitoin kakun päälle ja sivuille. 






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti