tiistai 8. helmikuuta 2011

Uusi elämä

Muumit aloittivat aikoinaan "uuden elämän" profeetan kehoituksesta. Muumit halusivat olla vapaita tekemään sitä, mitä itse haluavat. Pikkumyy laittoi yhden nutturan sijasta kaksi, niiskuneiti puki kauniit vaatteet, nipsu keitti vapausmehua, muumipappa muutti puuhun asumaan.

Minäkin aloitin viime viikolla yhdenlaisen uuden elämän. Aloin kuntoilemaan! Tästä olen kovin ylpeä siksi, koska en ole ikinä harrastanut minkään muotoista liikuntaa pidempää aikaa.

Lukion aikana kävin uimahalleilla uimassa yhteensä ehkä 10 kertaa (kolmen vuoden aikana, niiinpä...) ja opistovuoden aikana uintiharrastus jatkui jonkinasteisesti, saatoin käydä kerran-pari kuussa.

Yläasteella harrastin venyttelyä, ja olinkin sitten aika notkea. Muistan, että silloin alkoi Inno-tvsarja, ja katsoin sitä. Muistaakseni aloitin venyttelyn joskus siinä ilta kuuden aikoihin, ja katsoin mitä tv:stä sattui tulemaan, siinä samalla. Inno sattui (muistaakseni maanantaisin) tulemaan juuri sopivasti venyttelyaikaan. Muita silloin tulleita sarjoja oli Sinkkuelämää, Fab5, salkkarit, ja muodon vuoksi. Venyttelin siis joka arkipäivä vähintäänkin, ja siitä kuudesta ehkä ilta kymmeneen-yhteentoista.

Cheerleader-leirillä olin yhtenä kesänä joskus kuudennella luokalla (?) ja siitä innostuin, mutta koska asuinpaikkakuntani on ollut pienenpieni käpykylä pohjanmaan perukoilla, eipä siellä mitään cheerleadingia ole voinut harrastaa.

Pienenä minulla oli eräs ystävä joka harrasti balettia, ja minäkin olisin halunnut, mutta balettitunteja ei myöskään järjestetty kotipaikassani, vaan olisi pitänyt useamman kerran viikossa ajella 200 kilometria tuntien vuoksi, joten sekään ei onnistunut.

Lisäksi kaikki liikunnanopettajani ovat olleet kouluaikoinani niin järkyttävän inhottavia, yli-liikunnallisia nipottajia, jotka kannustavat vain luokassa olevia jo valmiiksi anorektikon näköisiä ihmisiä, jotka muutenkin harrastavat liikuntaa vapaa-ajalla. Jos jotain ei osannut, sai hirveät haukut päälle, mistään ei kehuttu, ja kaikki innostuksen rippeet lytättiin jollain typerillä ideologioilla. Joukkuepeleissä vain lajeja vapaa-aikana harrastavat saivat osallistua, esim koripalloa pelatessa ne luokan 4 koripalloilijaa pelasivat neljästään, muille palloa ei edes syötetty. Ja nämä urheilija-luokkatoverit olivat usein sellaisia, että he ottivat sitten myös koululiikunnan joukkuepelit liian raskaasti, jos joku ei ollutkaan yhtä hyvä, hänelle huudettiin loukkauksia ja näytettiin nyrpeää naamaa.

Nyt olen löytänyt (arvatkaa minkä kautta, no facebookin..) TÄMÄN. Heiaheiaan voi rekisteröityä, ja sinne saa sitten tehtyä itselleen tavoitteen, kuinka paljon haluaa liikkua. Joko liikkumiskertoina, tai tuntimäärinä. Saa kertoa, mitä varten treenaa, ja mitkä ovat suosikki-treenausmuotoja. Esimerkiksi zumba, stretching, skiing, walking ja stair-stepping löytyy, jopa loving, mikä on minusta hauska Ü Enpä vaan tiedä kuka haluaa kyseistä "urheilumuotoa" ilmoittaa harrastaneensa, ja kuinka usein ja pitkän aikaa kerralla... Haha. Löytyy sitten myös ihan normaaleja toimintoja jotka lasketaan liikunnaksi, esim. berry picking, cleaning, wood chopping... Vaikka mitä! Ja jos jotain ei löydy, voi valita lähinnä kyseistä urheilumuotoa olevan, ja kirjoittaa täsmennykseen itse lajin nimen. Ja heiaheialle voi laittaa myös pyynnön jonkin tietyn urheilulajin lisäämisestä tietokantaan. Käsittääkseni sekin onnistuu ihan napin painalluksella.

Tuonne on tosi helppo päivittää urheilukertoja, klikkaa vain auki urheilumuotojen listan ja valitsee urheiluaan parhaiten vastaavan. Sitten kirjoitetaan päivämäärä ja urheilun kesto, ja painetaan Done. Easy! Ü

Nopeasti noita urheilukertoja alkaakin kertymään tuonne, ja ihan vain sen vuoksi huvittaa esim lähteä juoksemaan portaisiin hetkeksi, jotta saa sitten merkitä sen heiaheiaan! Ü Hienoltahan se näyttää, kun on pitkä rivi toimintoja samalle päivää. Jo kouluun kävelemisenkin voisi merkitä, mutta sitä en ole lähtenyt tekemään, koska muuten niitä saisi olla merkitsemässä koko ajan. Kaksi kertaa päivässä 20 minuuttia menee koulumatkan kävelemiseen.

Tänään olen jo tehnyt Zumba 20 minute express workout:in, 30 minuutin zumba abs buns and thighs -lihaskunto-ohjelman, ja venytellyt nyt melkein tunnin tässä koneella istuessani ! Ü



Käykää tutustumassa heiaheiaan, jos haluatte jotain, mikä saattaisi motivoida teitä liikkumaan. Ü Suosittelen motivoimiseksi myös Step up-leffojen katsomista, erityisesti Step up 3D oli hyvä, siitä tuli aktiivinen olo ja teki mieli alkaa venyttelemään itseään samanlaiseen kuntoon kuin leffan tanssijat!

Aktiivista tiistaita! ♥ Laura

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti