keskiviikko 11. heinäkuuta 2012

kasvisten kasvatusta.

Olen elänyt nyt kaksi viikkoa yksinäni, pupukin on ollut lomailemassa ja se vasta onkin nauttinut elämästään, luonnon lapsena hiekkalaatikolla ja vihreillä nurmikoilla pomppien, ja omassa huvimaja-mökissään asustaen. Yksinelo on siis johtunut puoliskoni kesälomasta, itse olen kesälomasijaistaja joten en paljoa lomaile.. Ü Paitsi elokuussa, jos työt ei jatkukaan enää. No, täällä oman yksinelo-lomani aikana olen sitten tehnyt kasvisruokia joita en ennen ole tehnyt, esim papu-pastaa joka oli loistavaa! Kotijuustoa, paprikaa ja sipuliakin siinä oli, ja päällä parmesania ja basilikaa. Kasvatuksenikin ovat kasvaneet, porkkanat ovat nyt pikkusormen pään kokoisia, ja aika maukkaita. Ü Eivätpä ne noin pienessä ruukussa mahdu paljoa kasvamaan, mutta pääasia että jotain vihreää ja Itse siemenistä asti kasvatettua löytyy parvekkeelta. Mansikoitakin tulee kohta, ne vaan lakkaa heti punastumasta kun aurinko on piilossa :(

Aineksia tarvitsee oman mieltymyksen mukaan!
Papu-pasta
Isoja valkoisia papuja (säilyke) n. 1 dl
Paprika
Kotijuustoa n. 100 g
Sipuli
Valmista pastakastiketta esim raguletto / pirkka-pastakastike 2,5 dl
parmesan-juustoa raastettuna
tuoretta basilikaa
pastaa 
öljyä kuullottamiseen

Helpot ohjeet
Laita ensin pastavesi kiehumaan, 
Lisää pasta kiehuvaan veteen työvaiheiden sopivassa välissä.

1. Kuullota pilkottu sipuli öljyssä pannulla, lisää pieneksi pilkottu paprika
2. Kaada pannulle valutettuja papuja kourallinen. Itse käytin kokonaisia mutta pavut voi myös pilkkoa pienemmiksi!
3. Kippaa sekaan pastakastike
4. Anna muhia hetki pienellä lämmöllä
5. Lisää sopiviksi paloiksi leikattu kotijuusto
6. Kun pasta on kypsää, kaada keitinvesi pois ja kippaa pasta pannulle kastikkeen joukkoon ja sekoita
7. Raasta päälle parmesania vähän tai reilusti, itse käytin toista vaihtoehtoa ;)
8. Revi tuoretta basilikaa muutama lehti koristeeksi





2 kommenttia: