maanantai 13. joulukuuta 2010

Värikästä herkkua arkeen

Tänään teki mieli tehdä oikeasti hyvää ja tuoretta ruokaa, ja teinpä sitten lämmintä fetasalaattia jota koemaistettiin ekan kerran pikkujouluissa vähän reilu viikko sitten. Nyt sovelsin vähän ohjetta mutta namia oli silti, ehkä vähän lisää mausteita olisi kaivannut.



Lämmin fetasalaatti:
Kaada rasiallinen kirsikkatomaatteja ja kaksi renkaiksi leikattua punasipulia uunivuokaan.
Lorauta päälle oliiviöljyä, suolaa ja pippuria.
Laita uuniin kunnes tomaatit rypistyvät ja vuoan sisältö on muutenkin pehmeää.
Nosta hetkeksi pois uunista ja lisää pinnalle ripotellen fetakuutiot (käytin tässä apetit -snack paketin jossa on seassa myös oliiveja ja valkosipulia).
Lämmitä vielä uunissa kunnes feta alkaa sulaa hieman.
Leikkaa lautaselle tuorekurkkuviipaleita ja puolita siemenettömiä viinirypäleitä.
Kasaa uunista ottamasi tuotos vihreiden ainesten päälle.
Valmista vielä kastike: balsamicoa ja oliiviöljyä 1 rkl kumpaakin, sekä loraus juoksevaa hunajaa. Mausta kastike suolalla ja pippurilla, ja roiski annoksen päälle.

Nauti tuoreen leivän kera, itse söin tänään Pirjon Pakarin kauraleipää.


Jäljellä kolme koetta, sitten pitkän joululoman viettoon. Muuttokuorma haetaan kun keretään.

Kirpeää pakkasmaanantaita toivotellen, Laura

Ps. Nuffe on pikkuveljellä hoidossa, mulle taitaa tulla sitä enemmän ikävä mitä sen mua..

1 kommentti: