maanantai 3. syyskuuta 2012

munakoisorullat

munakoisorulliin (2:lle) tarvitsee

Yhden munakoison
Mozzarellapallon
Palan parmesanjuustoa
leivitykseen jauhoja ja munaa
öljyä paistamiseen
tomaattikastiketta
tuoretta basilikaa
pippuria ja suolaa

lisäksi sopii jokin hyvä leipä, me lämmitettiin ciabatta.








Munakoiso viipaloidaan puolen sentin paloiksi pitkittäissuunnassa. Mozzarella viipaloidaan myös, parmesan raastetaan, jauhoja kulhoon ja pari munaa rikottuna toiseen. (yksikin voi riittää). Tomaattikastike kaadetaan valmiiksi vuokaan. Munakoisoviipaleet leivitetään, ensin munassa ja sitten jauhossa, ja paistetaan paksussa kerroksessa öljyä pannulla, muutama kymmenen sekuntia molemmin puolin niin tulee nätti väri. Pannun jälkeen laitetaan kuivumaan leivinpaperin päälle vierekkäin, niin että ehtivät myös vähän jäähtyä.

Sitten kääritään rulliksi näin: Ensin pala mozzarellaa toiseen päähän, samaan päähän myös muutama lehti basilikaa, ripaus parmesania ja maun mukaan suolaa ja pippuria. Kääritään rullalle, ja saumapuoli alaspäin vuokaan tomaattikastikkeen päälle. Näin tehdään kaikille paloille, ja lopuksi laitetaan vielä parmesanraastetta koko komeuden päälle. Ja uuniin, 200 astetta esimerkiksi jos paistaa leivän samaan aikaan, ja kun juusto on sulanut niin valmista on.

Punaviinin kanssa erinomaista!
Ja leipään tein valkosipulivoin sulattamalla voita ja murskaamalla valkosipulia sekaan. Nams!


3 kommenttia:

  1. Oij oij tätä pitää niin tehdä ^^

    VastaaPoista
  2. Enks mä joskus vaasassa tehnytkin tätä teille? Vai muistanko väärin? :O Mut joo ilmanmuuta koita tehdä, on hyvää :))

    VastaaPoista